Navigatie overslaan
 Terug

Keti Koti

Akerk
1 jul. 2023
12.00 - 18.00 uur

Vorig jaar ontving Keti Koti Festival in de Akerk maar liefst 2.000 bezoekers voor de debuuteditie met een veelzijdig en kleurrijk programma. Naar aanleiding van dit succes keert Keti Koti Festival in Groningen op zaterdag 1 juli 2023 terug.

Festival

Dit jaar staan de deuren open om samen de vrijheid uitbundig te vieren. Wat kun je verwachten. Swingende muziek van Dj Rasbas en de band Sometimes. Er mag gedanst worden. Heerlijke geuren zullen je tegemoet komen van de Foodcourt. Diverse standhouders verzorgen:

  • Creools eten, hier zitten typische gerechten bij die in de slaventijd zijn ontstaan zoals moksi alesi en her heri.
  • Hindoestaans eten
  • Javaans eten
  • Antilliaans eten
  • Schaafijs kar

Bekijk hier het menu

Wandkleed
Tijdens de manifestatie Bitterzoet Erfgoed is er door meer dan 400 vrijwilligers een wandkleed gemaakt van 2,5 bij 35 m. Het afgelopen was het wandkleed op reis en was het handgeweven kunstwerk te zien in de kerk van Eenrum en Nieuw Beerta. Vanaf 1 juli is het wandkleed te zien in de Akerk.

Voor kinderen:
maak de spin Anansi
Kom tijdens het Keti Koti-festival (gratis) de spin Anansi maken! Je bent welkom tussen 14:00 en 16:00 uur in de knutselruimte in de Akerk. Je maakt een vrolijke spin met materialen die ook gebruikt zijn voor het grote wandkleed – en natuurlijk met een heleboel fantasie. Schuif gezellig aan!
vanaf 4 jaar (jongere kinderen onder begeleiding)
Zaterdag 1 juli, vrije inloop van 14:00 tot 16:00

Avond Festival

Kom naar het Keti Koti festival, de toegang overdag is gratis. Wil je ook het avondprogramma (20.00 - 00.00 uur) bijwonen met onder andere Nyassa Alberta en de band Latino BM Royale boek dan een ticket.