Vanwege evenementen wijken openingstijden Akerk soms af. Vrijdag 14 juni is de Akerk gesloten.

International Martini Organ Competition

1 aug. 2024
16.00 & 20.00 uur

De IMOCG 2024 belooft een week vol prachtige muzikale hoogtepunten te worden, met concerten door de internationale juryleden, masterclasses, orgelexcursies en natuurlijk de verschillende competitie-onderdelen waar het publiek naar kan komen luisteren. Veel onderdelen zijn gratis, en voor andere geldt een toegangsprijs. Kijk daarvoor onder evenementen. Het is ook mogelijk om een PASSE-PARTOUT ticket te kopen waarmee je alle evenementen kunt bezoeken, m.u.v. de orgelexcursie.

In het programma van IMOCG zijn diverse kerkorgels opgenomen uit zowel stad als provincie Groningen. Op 1 augustus staan de twee halve finale concerten op programma. We kijken uit naar de organisten die dan gaan spelen op het Arp Schnitgerorgel. Wil je deze concerten bijwonen, reserveer dan online je tickets via middagconcert 16.00 uur en/of avondconcert 20.00 uur.