Navigatie overslaan
 Terug

Benefietconcert ‘Groningen Orgelstad’ - Daniel Seeger

Akerk
12 mei 2023
20.00 uur

De uit Duitsland afkomstige Daniel Seeger is, jong als hij is, een gerenommeerde en graag geziene organist. In het Benefietconcert trakteert hij het publiek op een gevarieerd programma dat het Schnitger-orgel in de Akerk in al zijn facetten zal laten klinken, waarbij zowel de mooie barokstemmen als de warme negentiende-eeuwse registers ten volle benut worden. Het publiek kan de organist niet alleen horen maar ook zien spelen, via een groot beeldscherm in de kerk. De presentatie van deze avond is in handen van cultuurkenner Bartho Smit.

Benefiet voor Schnitgerfestival
De opbrengst van dit Benefietconcert gaat naar de organisatie van het Schnitgerfestival dat dit jaar van 19 t/m 22 oktober plaatsvindt. Extra financiële speelruimte maakt het mogelijk om een extra aantrekkelijk programma te presenteren. Alles om ervoor te zorgen dat een groot publiek kan genieten van de Groninger orgels.
Aanvang concert is 20.00 uur. Na afloop is er gelegenheid om na te praten onder het genot van een borrel en een lekker hapje. Toegangskaarten zijn te verkrijgen door het doen van een donatie aan Stichting Orgelstad. Groningen Orgelstad heeft de culturele ANBI-status. Voor particulieren betekent dit dat zij hun gift voor 125% mogen aftrekken van de belasting. Doneren kan via www.groningen-orgelstad.nl, of bij de kassa.