Skip navigation
 Back
Wandkleed

Wandkleed titel over wandkleed

It is a long established fact that a reader will be distracted by the readable content of a page when looking at its layout. The point of using Lorem Ipsum is that it has a more-or-less normal distribution of letters, as opposed to using 'Content here, content here', making it look like readable English. Many desktop publishing packages and web

The making of

The making of

First stop Eenrum

Het wandkleed zal tussen 13 januari tot 26 februari 2023 als eerste te zien zijn in onze kerk in Eenrum.

Eenrum is een eeuwenoud dorp dat al in de middeleeuwen werd gevestigd op een wierde. De naam Eenrum is in de loop van de eeuwen ontstaan, oorspronkelijk zal het 'Arendsheem' betekend hebben. Het dorp had al in de veertiende eeuw een aantal steenhuizen, maar in de zestiende eeuw is er sprake van een borg, borg Oosterhuizen die in de achttiende eeuw werd gesloopt. De kerk was er al lang voor de borg: al voor de dertiende eeuw was er sprake van een kerk. Deze kerk maakt tegenwoordig deel uit van het beschermde dorpsgezicht van Eenrum.

Niet alleen de kerk maar ook een bezoek aan het wandkleed is een uitstapje naar Eenrum meer dan waard.

Wandkleed on tour

Wandkleed on tour

Second stop Nieuw Beerta

Het wandkleed reist door de provincie Groningen. Van 3 maart tot en met 7 mei te zien zijn in onze kerk in Nieuw Beerta.

Orgel nu

Het instrument is vanwege zijn klank en geschiedenis wereldberoemd en wordt nog altijd bijna dagelijks bespeeld.

Luisteren en bespelen

Luisteren en bespelen

Gedurende het hele jaar worden er concerten georganiseerd in de Akerk. Het Arp Schnitger orgel speelt vaak de hoofdrol dan wel als decorstuk of wordt bespeeld tijdens een concert. Wil je eens een orgelconcert bijwonen? Houd dan de agenda van de Akerk in de gaten. Ook zijn er een aantal evenementen die elk jaar worden georganiseerd zoals 'Internationale Orgelserie' (juli) en het 'Schnitgerfestival' (oktober).