Skip navigation
 Back

Stadjers naar de Akerk: Bitterzoet Erfgoed

Akerk
Jun 3, 2022
12:00 - 14:00 uur

Bitterzoet Erfgoed
In de Akerk is nu de tentoonstelling Bitterzoet Erfgoed te zien. Vier (Groningse) kunstenaars maakten kunstwerken speciaal voor de Akerk: Hedy Tjin, Aimée Terburg, Faisel Saro en Esli Tapilatu. In hun kunst verwerken ze hun persoonlijke ideeën en ervaringen met het slavernijverleden van Groningen. Hedy Tjin ontwierp een wandkleed van 2,5 bij 35 meter, waarin je de sporen van dit slavernijverleden ziet. Het wandkleed is een gezamenlijk project waar iedereen een steekje aan bij mag dragen.

Programma Stadjers naar de Akerk
vrijdag 3 & zaterdag 4 juni 12.00-14.00 uur, inloop vanaf 11.45, gratis deelname inclusief lunch.

Het slavernijverleden van Groningen - hoe kijken kunstenaars van nu daarnaar? Kom het ontdekken, creatief werken en lekker lunchen!

Weinig Stadjers weten iets over de rol die Groningen speelde in de slavenhandel. Deze middag krijg je een rondleiding door de tentoonstelling Bitterzoet Erfgoed en gaan we met de kunstenaars in gesprek. Erna volgt een workshop rond het wandkleed ‘Groningse draden uit het koloniale verleden’. Onder begeleiding maak je zelf een stukje van het wandkleed: geen ervaring nodig, iedereen kan het! We eindigen met een gezellige lunch.

Geef je van tevoren op via stadjers@akerk.nl.