Skip navigation
 Back

Art without Borders

Akerk
Jul 15, 2022

Art without Borders

Wanneer men denkt aan de cultuur uit het Midden-Oosten wordt vaak als eerste gedacht aan de eeuwenoude, geometrische Islamitische uitingen die te vinden zijn in gebouwen en geschriften, of de rijke muziekgeschiedenis uit het Midden-Oosten. Er is maar weinig bekend over de hedendaagse ontwikkelingen van het culturele leven in het Midden-Oosten. Met deze presentatie en de culturele activiteiten die onlosmakelijk deel uitmaken van Art without Borders wordt getoond hoe rijk dit leven tot op de dag van vandaag is.

Met Art without Borders wordt het doorgaans negatieve imago dat aan het Midden-Oosten kleeft doorbroken. Iets wat overigens al sinds bijvoorbeeld de inspanningen van Edward Saïd (1935-2003, bekend van en bekritiseerd om zijn boek Orientalism) uit het begin van de twintigste eeuw wordt nagestreefd. Op een bescheiden wijze, maken de bezoekers kennis met een groep jonge mensen die via hun kunst met hen proberen te communiceren. Er wordt getoond dat kunst geen grenzen kent en dat de kruisbestuivingen van oost en west zich niet door grenzen laten weerhouden. Het beeld van Iran wordt hierdoor hopelijk minder eenzijdig dan dat nu het geval is. Kunst en muziek zullen voor een groot deel de communicatielijnen zijn.

Akerk

Tijdens Art without Borders staat de onbekende kunstscene van Iran centraal en wordt deze vanuit verschillende standpunten belicht. In het verleden stond de Akerk in het havengebied van Groningen en was het een plek waar mensen, vooral zeelieden, in verbinding stonden met de hele wereld. Door een divers publiek in contact te brengen met een veelal onbekende wereld sluit dit project uitstekend aan bij de geschiedenis en karakteristieken van de kerk en de plek waar zij staat.

Toegangsprijzen voor bezichtiging tentoonstelling en kerk
Standaard: € 2,50
Kinderen t/m 18 jaar: gratis

Geopend woensdag tot en met zaterdag 10:00 - 17:00 uur en zondag 12:00 - 17:00 uur.