Vanwege verschillende evenementen wijken de openingstijden soms af. Dinsdag 16 juli is de Akerk gesloten.

Orgelmasterclass op het Schnitgerorgel Matthias Havinga

3 aug. 2024
14.00 - 17.00 uur

In het kader van de International Martini Organ Competition Groningen worden er acht masterclasses gegeven op verschillende orgels in stad en ommeland. Op deze laatste dag van het orgelconcours geeft Matthias Havinga een masterclass op het monumentale Schnitger-orgel in de Akerk.

Publiek is van harte welkom om te komen luisteren, de entree is € 2,00. Via een headset worden de aanwijzingen van de docent versterkt zodat toehoorders ze ook kunnen volgen, en kunnen horen wat de leerlingen met de aanwijzingen doen.

Matthias Havinga
Docent van deze masterclass is Matthias Havinga. Hij studeerde orgel bij Jacques van Oortmerssen en piano bij Marcel Baudet aan het Conservatorium van Amsterdam en gaf concerten in Europa, Rusland, de VS en Zuid-Amerika en soleerde bij gerenommeerde koren en orkesten, zoals het Nederlands Kamerkoor en het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Hij is organist van de Oude Kerk-gemeente te Amsterdam, waar hij het Vater/Müller-orgel en het Ahrend-orgel bespeelt.

Havinga is als hoofdvakdocent orgel verbonden aan het Conservatorium van Amsterdam.