Navigatie overslaan
 Terug

Keti Koti avond

Akerk
1 jul. 2023
20.00 - 01.00 uur

In 2023 herdenkt Groningen dat het 160 jaar geleden is dat de slavernij werd afgeschaft. Keti Koti betekent ‘verbroken ketenen’, verwijzend naar de boeien waarmee de tot slaaf gemaakten vastgezet werden.

Vorig jaar ontving Keti Koti Festival in de Akerk maar liefst 2.000 bezoekers voor de debuuteditie met een veelzijdig en kleurrijk programma. Naar aanleiding van dit succes keert Keti Koti Festival in Groningen op zaterdag 1 juli 2023 terug. Dit jaar is er, naast muziek, wederom een overvloed aan lekker eten verkrijgbaar bij onze Internationale Foodcourt.

Avond programma
Nyassa Alberta bekend van TINA TURNER the musical
Nyassa Alberta werd geboren in Groningen en is Nederlands musicalacteur. In 2022 won zij een Music Award voor haar vertolking als Tina Turner in de gelijknamige musical. Op dit moment staat zij in de theaters als Whitney Houston in The Bodyguard.

Latino BM Royale

Dit jaar hebben wij besloten om het zuid Amerikaanse continent te betrekken bij Keti Koti Groningen Festival 2023 omdat destijds ook daar de slavernij prominent aanwezig was..

Vandaar dat wij blij zijn dat wij ook Latino BM Royale mogen verwelkomen in de Akerk. Dit is een topmuziekformatie met de fijnste Latin vibes en grooves, zij verwerken het Moderne Westen en het Swingende Latin in haar liedjes. Hierdoor is deze elfmans formatie dan ook zeer geliefd en bekend om haar repertoire en een spetterende show.

De band is van internationaal kaliber en heeft concerten/shows in het buitenland zoals in Amerika, Spanje, Italië, Engeland, Venezuela, Canada, Turkije, Duitsland, België, Frankrijk, Dubai en andere landen uitverkocht.

LDE Tribute to Lucky Dube

ls er één taal op aarde is die iedereen verstaat, dan is het de muziek. Bob Marley zei immers "zodra het ritme je raakt, voel je geen pijn"

Hun optreden was afgelopen jaar een groot succes dus wij vinden dat THE LDE tribute to Lucky Dube dit jaar niet mag ontbreken op Keti Koti Groningen Festival.

De Lucky Dube Experience bestaat uit professionele muzikanten, die dezelfde liefde en boodschap delen van de legendarische reggae kunstenaar en politieke activist genaamd Lucky Dube. Begin 2018 werd LDE benaderd door Ability abe Ngcobo, de manager van de originele band van Lucky Dube, om met hen op tournee te gaan als ze naar Europa komen. Dit was een geweldige tijd om de liefde voor Dube nieuw leven in te blazen.

Destijds kwamen de bandleden er al snel achter dat, hoewel Lucky Dube niet meer fysiek aanwezig is, zijn boodschap het eeuwige leven heeft gekregen. Daarom wil THE LDE zijn muziek eren en de krachtige boodschappen die hij aan de wereld gaf verspreiden, en dit doen zij op een onnavolgbare wijze. Als we om ons heen kijken, zien we hoe belangrijk zijn muziek is voor deze generatie, aldus één van de bandleden.

Sometimes
De Surinaamse muziekformatie Sometimes heeft vorig jaar de aftrap van het Keti Koti festival verzorgd in de Akerk. Vanaf hun eerste nummer ging het publiek helemaal los. Dit was gelijk het begin van een mooie dag en avond. Tijdens de tweede editie mag deze band dan ook niet ontbreken!

DJ Rasbas

Deze DJ is een begrip in Groningen, het is de specialist en partymaker op het gebied van Kaseko - Mereneque - latin - Afrobeat - Reggae - Dancehall en weet altijd weer het publiek voor zich te winnen. Hij heeft niet alleen maar meerdere keren succesvol opgetreden in Akerk maar is ook bekend buiten de grenzen van Nederland, zelfs in Italië. Maandelijks treed hij verder o.a. op in onder Sisling in Groningen waarin de Carribean vibes centraal staat.

Tickets

Vvk online € 12,50
Aan deur € 15,00