Vanwege evenementen wijken openingstijden Akerk soms af. Vrijdag 14 juni is de Akerk gesloten.

Gianluca Cagnani (I) - Orgel Zomerserie

15 jul. 2024
20.00 uur

Gianluca Cagnani (1966) studeerde bij Luigi Tagliavini, Lionel Rogg (Genève) en Michael Radulescu (Wenen). Bij Piet Kee en Harald Vogel volgde hij cursussen aan de Haarlemse zomeracademie.

In 1992 won hij de eerste prijs op het Concorso internazionale città di Milano'. Hij is hoofdvakleraar voor orgel en improvisatie aan het conservatorium van Torino (I). In 2006/2007 gaf hij een seminar over het complete orgelwerk van Bach.

Hij heeft een internationale concertpraktijk (Haarlem, Groningen, Dieppe, Bejing, Wuhan. Voor Elegia classics naam hij diverse cd’s op (Sweelinck, Vivaldi orgelconcerten, Bach Musikalisches Opfer). Een aantal jaren geleden startte hij met het systematische onderzoek van de cantates van Johann Sebastian Bach, met betrekking tot theologische aspecten en (getallen) symboliek. Op dit moment bestudeert hij de Hindoestaanse klassieke muziek. Gianluca Cagnani is een briljant improvisator.

Programma 15 juli

Gianluca Cagnani (*1966)
Christe qui lux es et dies (improvisatie)
-Organum duplum