Navigatie overslaan
 Terug

Akerk is open!

Akerk
24 jun. 2023

De Akerk is te zien in de skyline van Groningen. De gouden toren is beeldbepalend voor het prachtige A-kwartier en neemt aan de voet van de Vismarkt een prominente plek in van de Groninger binnenstad. We kunnen er wel vanuit gaan dat in Groningen iedereen de buitenkant kent, maar de kerk is ook open en iedereen is welkom om het erfgoed dat achter de deur schuilt te komen bewonderen. Het hoge koor met de prachtige pilaren en opschriften, het schip met de gewelfcschilderingen en het wereldberoemde orgel van Arp Schnitger. Op zaterdag kun je aansluiten bij een gids die je alles verteld over de Akerk en je zelfs meeneemt boven het plafond, voor een unieke kijk op de indrukwekkende gewelven van de kerk.

Openingstijden
De deuren van de Akerk staan open van dinsdag tot en met zaterdag van 10.00 - 17.00 uur en zondag van 12.00 - 17.00 uur. Bezoekers kunnen de kerk bezoeken en zichzelf rondleiden met een brochure. Entree € 2,00, kinderen tot 18 jaar gratis.

Rondleidingen
Deelnemen aan de rondleiding kan elke zaterdagmiddag van 8 juli tot en met 16 september. Aanmelden is noodzakelijk, boek online je ticket hier. Prijs is € 4,00 per persoon. De rondleidingen starten om 14.00 uur.

Zomer Agenda
De Akerk is het hele jaar door een culturele hotspot van Groningen. Naast de dagelijkse bezoeken worden er ook veel evenementen georganiseerd. Zo presenteren wij twee keer per jaar een langlopende tentoonstelling gericht op kunst, fotografie of geschiedenis. Daarnaast kun je in de kerk luisteren naar concerten, veelal klassiek, maar ook hedendaags. Deze zomer presenteren wij een aanbod van activiteiten die goed bij de Akerk past en leuk zijn voor een zeer gevarieerd publiek.

24 juni - 24 september

Wandkleed Bitterzoet Erfgoed

28 juni

Openingsevent Noordstaat x Akerk

1 juli

Keti Koti Festival

Maandag: 26 juni - 31 juli

Internationale Orgelserie

Zaterdag: 8 juli tm 16 september

Rondleiding gewelven (aanvang 14.00 uur)

15 juli

When Bach meets Johan Adolf Hasse - Luthers Bach Ensemble

16 juli

Druktemaker - GRID

28 augustus

Bommen Berend Diner

9 september

Museumnacht

9/10 september

Open Monumentendag

22 tm 24 september

Wijnfestival Groningen